Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2006

Αρπάζω την ζωή ξανά!

Πάνε τρία χρόνια από τότε που κοίταξα τελευταία φορά μέσα από το τηλεσκόπιό μου. Τρία χρόνια που γέμιζε σκόνη σε μία γωνιά. Μη με ρωτάτε γιατί. Ούτε εγώ ο ίδιος δεν ξέρω να απαντήσω. Πολλά άλλαξαν τα τελευταία χρόνια. Λίγο η δουλειά, λίγο το άγχος, λίγο η ανώμαλη προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα. Λίγο λίγο ο χρόνος μου γέμιζε με πεζά προβλήματα της καθημερινότητας και χανόταν η μαγεία μέσα μου. Χανόταν το παιδί από μέσα μου.

Θυμάμαι τότε που ανακάλυψα τον πρώτο μου γαλαξία και πετούσα από την χαρά μου. Φαντάζομαι πως ήταν η Ανδρομέδα. Το ξέρω ότι δεν ήμουνα εγώ ο πρώτος που την βρήκα αλλά όταν είσαι παιδί μέσα σε ένα κόσμο τόσο λαμπερό και μαγικό, αρπάζεις κάθε τι και το κάνεις δικό σου ... μέρος της καρδιά σου ... μέρος του εαυτού σου.

Θυμάμαι μικρός είχα κολλήσει αστέρια στο ταβάνι πάνω από το κρεβάτι μου. Βλέπεις, φοβόμουνα το σκοτάδι αλλά ήμουνα πολύ περήφανος για να το παραδεχτώ. Ήμουνα ένας ατρόμητος πολεμιστής όπως ο Ορίωνας. Ένας πολεμιστής δεν ζητάει από την μαμά του να αφήσει την πόρτα ανοιχτή να μπει το φώς! Ζητάει; Δεν ζητάει! Όταν πλέον τα βράδια το σκοτάδι πλημμύριζε το δωμάτιο, το μόνο που μπορούσα να διακρίνω ήταν οι αστερισμοί να φωσφορίζουν. Είχα δημιουργήσει ένα δικό μου λαμπερό κόσμο. Ένα κόσμο με τους δικούς του κανόνες. Αυτούς που ήθελα εγώ. Με οδηγούς τα άστρα, καβάλα στον Πήγασο, πετούσα σε τόπους μακρινούς. Κάπου εκεί στη μικρή και στη μεγάλη Άρκτο, στην βασίλισσα της Αιθιοπίας την Κασσιόπεια, χανόμουνα τα βράδια σε ατελείωτα ταξίδια. Το λιοντάρι να βρυχάται ... ο Δράκος να πολεμά τον Ηρακλή ...

Το όνειρο κάθε παιδιού ... να γίνει αστροναύτης! Θυμάμαι πως είχε καταρρεύσει όταν είδα το Challenger να διαλύεται. Μόλις είχα γυρίσει από το σχολείο και μου φωνάζει η μητέρα μου “Έλα να δεις, γρήγορα, έλα να δεις ...” Το Challenger ήταν είδη στον αέρα για μερικά δευτερόλεπτα και ξαφνικά ... χίλια κομμάτια. Χίλια πολύ μικρά κομμάτια. Ένα κομματάκι για κάθε όνειρο που έσβηνε. Και απ’ όλα τα space shuttles έτυχε να είναι το Challenger; Η “Πρόκληση”; Τόσο πολύ νευριάσαμε τον θεό που θέλαμε να τον φτάσουμε; Που θέλαμε να αψηφήσουμε τα δεσμά μας να ξεφύγουμε; Που είδαμε το κόσμο μια πρόκληση και θέλαμε να τον κατακτήσουμε;

Ένας κόσμος τόσο μαγικός που τον άφησα και με άφησε.

. . .

Μέσα στον πανικό της ημέρας άνοιξα ένα παράθυρο. Άνοιξα ένα δικό μου παράθυρο. Ένα μικρό παράθυρο δύο ωρών. Δύο ώρες που ανάγκασα όλους τριγύρω μου να μπουν στον δικό μου ρυθμό. Με κοιτάζανε σαν να ήμουνα χαζό αλλά δεν με ένοιαζε καθόλου. Οι φράσεις που ξεκινούσανε με το όνομά μου και συνέχιζαν με την λέξη “πρέπει” απαγορεύτηκαν τελείως. Κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο διεκόπη. Ήταν το δικό μου παράθυρο που κοιτούσε στον δικό μου κόσμο και είχε τους δικούς μου κανόνες! Για δύο ώρες ήμουνα εγώ και μόνο εγώ, σε ένα ταξίδι μακρινό. Όπως όταν ήμουνα μικρός και ατένιζα το απέραντο σύμπαν. Έτσι ακριβώς και σήμερα. Εγώ και τα αστέρια μου. Εγώ και ο κόσμος μου. Εγώ και η ζωή που θα ήθελα να δημιουργήσω.

Το παράθυρο έπρεπε να ανοίξει συγκεκριμένη ώρα και αντιρρήσεις δεν χωρούσανε. Από το πρωί όλοι να θέλουν κάτι από εμένα και εγώ να λέω “Δεν μπορώ, έχει έκλειψη ... Δεν μπορώ!”. Και όλοι να με κοιτάνε με απορία. Τι πάει να πει έχει έκλειψη; Τι σημαίνει έχει έκλειψη; Γιατί να εμποδίζει την καθημερινότητα μία έκλειψη ηλίου; Αυτό όμως που εγώ εννοούσα, αυτό όμως που εγώ ήθελα πραγματικά να πω, ήτανε ... “Δεν μπορώ, πρέπει να βρω να χαμένα μου όνειρα. Δεν μπορώ έχω ταξίδια μαγικά να κάνω. Δεν μπορώ ... έχω να αρπάξω για άλλη μια φορά την ζωή και να την ζήσω με τους δικούς μου κανόνες!”

ΥΓ. Βασιλική,
cross your fingers να βγούνε οι φωτογραφίες της προκοπής!

25 σχόλια:

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

και cross και ξαναματαcross!!! αλλα αν δεν.... μην με πεσεις στα πατωματα!!!
;PPP

Psipsinel είπε...

ti oreo postaki. perimeno na do tis fotos

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

και τι σε κανε αφεντικουλι να αφησεις τα "πρεπει" και να πιασεις απο τα μαλλια τα "θελω"?....
και να κοιταξεις τα "αστρα"?...
(η σημερινη φωτο ειναι στην μεση....)
;)

NetKerveros είπε...

Μένω Εκτός, ευχαριστώ για το κομπλιμέντο αλλά πρώτη φορά έβγαζα τον ήλιο φωτογραφία. Οι φωτογραφίες είναι για εμφάνιση. Μέχρι το τέλος την εβδομάδας ελπίζω.

Ψιψινελ, τέλος της εβδομάδας. Να εμφανιστούν, να σκαναριστούν ... τέλος της εβδομάδας.

Βασιλική. Που και που πρέπει να κάνουμε μια μικρή επανάσταση για να ερχόμαστε στα ίσια μας. Σήμερα έκανα την επανάσταση μου για δύο ολόκληρες ώρες. Αύριο ...
ΥΓ1. Δύο 36αρια τράβηξα. Μία καλή δεν θα έχω;
ΥΓ2. Η φώτο είναι εκεί που πρέπει να είναι ;-)
ΥΓ3. Υπάρχει περίπτωση να αρχίσει ο Λαμπρούκος πάλι με την παιδική του ηλικία;

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

δεν μου απαντησες ομως!
το οτι εκανες "επανασταση" το καταλαβα...φανηκε!!!!
το θεμα ειναι τι ή ποιος σε "εσπρωξε" να το κανεις?....
(και η φωτο σημερα ευτυχως που πλεον δεν δειχνει "παν'" ή "κατ'"... δεν θα το αντεχα!!)
και σε το ειπα και πριν αν δεν βγουν δεν πειραζει καθολου....
εκει που ηταν να "τυπωθουν" τυπωθηκαν και αυτο που ηταν να σου δωσουν στο εδωσαν....
πολλλα καληνυχτουδια και κοιτα μην ξημερωθεις "κοιτωντας" τα φωσφορουδια αστερακια....
καλα?...
;)

NetKerveros είπε...

Βασιλική, Είπα στην αρχή να βάλω μία από τις ψηφιακές που έβγαλα τον ήλιο. Μετά σκέφτηκα την γκρίνια σου και είπα να βάλω μία με ανθρώπους. Ε ... η μόνη που είχα ήταν αυτή που με έβγαλε ο αδελφός μου (και με έβγαλε και λίγο κουνημένο τέσπα). Όσο για την επανάσταση ... δεν χρειάζεσαι πάντα μια αιτία για να την κάνεις. Μερικές φορές και μία αφορμή φτάνει, και για μένα αφορμή στάθηκε η έκλειψη.

Sorry βρε Μένω Εκτός που σε ξεχάσαμε. Διάβασε στη Βασιλική τα νέα για την έκλειψη. Έχω ακόμα ένα κουτί με αστεράκια αλλά τα φυλάω για την βαφτιστήρα μου και τα ανιψιά μου. Ελπίζω αύριο να είναι καλύτερη η μέρα στο γραφείο.

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

καλημερουδια!!!
;)

northaura είπε...

τελικά μπόρεσες κέρβερε ε;

καλημέρες

Λαμπρούκος είπε...

Υπήρξα και εγώ λάτρης της αστρονομίας (με ένα δικό μου τρόοπο φυσικά)...

Όταν ήμουν μικρός και τριγύρναγα στις αλάνες της Θεσσαλονίκης έκανα ότι μαλακία μου ερχόταν στο κεφάλι. 9 στις 10 φορές έτρωγα το ξύλο της αρκούδας. Εχω μετρήσει εγώ αστεράκια...

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

σιγα μην δεν στα κανε ο αποπανου μανταρα.... ενω εγω?...
τυπος και υπογραμμος!!!
τιιιι εγινε αφεντικουλι και εξαφανιστηκαμε σημερις???....
μας την πεσαν??? οχι που θα στην χαριζαν δηλαδις!!!
μπουχαχααχα
;PPPPP

NetKerveros είπε...

Northy, αν κατάφερα τι απ’ όλα; Να βγάλω φωτογραφίες την έκλειψη; Θα δούμε σε λίγες μέρες. Αν άρπαξα την ζωή; Για μια στιγμή ναι. Αλλά θέλει πολλές τέτοιες μικρές καθημερινές επαναστάσεις γιατί πάντα θα σου ξεγλιστράει από τα χέρια.

Λαμπρούκο, 9 στις 10 ε; Την δέκατη φορά τι γινότανε; Έβλεπες γαλαξία ολόκληρο;

Βασιλική, εκτός από τον Λαμπρούκο μου κουβαλήθηκε σήμερα και η αδελφούλα σου. Γιατί φωτογραφίες λέει; Σε καμιά παραλία γυμνιστών είχατε πάει τότε στα νιάτα σας; Ξέρεις το έχει να γίνει αν πέσει στα χέρια του αποπάνου.

Μοργκάνα, καλώς ήρθες στο blog μου. Τα κανόνισα με την αδελφούλα σου να μου δώσει τις φωτογραφίες. Θα τις χρησιμοποιήσει ο Λαμπρούκος στην προεκλογική του εκστρατεία. Χαμένες δεν θα πάνε.

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

ειμαστε δυο ειμασε τρεις ειμαστε χιλιοι δεκα τρεις!!! ασχετο....
και ποιες φωτοςςςς? δεν ξερω μαζι της βρες ακρη....
τι λεει πως περασαμε σημερα στα μιιτιγκς?... beautiful? που λεει και ο Δαντης?....
ανακριση 5ου βαθμου καλε ή με φαινεται?????
ουιιι ουιιιι κρατηστε την ξεφυγε παλι....
;PPP

ellinida είπε...

Τσε εγώ αστροναύτης ήθελα να γίνω .
Ενα παιδί μετράει τ'άστρα ... πρόσεξε μην βγάλεις σπιθουράκια ! :)))
Καλημέλα Αντλέα .

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

εεελλλλα αφεντικουλι?....
καλημερουδουλιαααα!!!
πως παν τα κεφια????
γιατι τα δικα μας (εμουα εντ μαι σιστερς...)ειναι για τα βουναααα!!!
;PPP

σιστερ? αυτο με τον φιογκο τι το θελες?... με λλλλες?....

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

εεεεε αφεντικουλι....μπαχαλακι τα κανες τα λινκς....ουιιι ουιιι την αδεφουλα την εχεις και δυο φορες μην σε πω!!! σιστερ οκ τα μαγικα επιασαν....παει κι αυτος!!!
αλλλλλοςςςςς??????
;PPPP

Ladychill είπε...

Καλημέρα...εσύ είσαι στη φωτογραφία;;; Μου φαίνεται οτι είμαι η μόνη περίεργη εδώ!

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

τιιιι λλλες καλε....sister!!!
αφου μας περιμενει και αγωνιωδως μην σου πω για να του κανουμε το "μαγαζακι" λαμπογυαλο!!!!
μπουχαχαχα....
;PPPP

NetKerveros είπε...

Ελληνίδα, από το κτήμα σου βλέπεις αστέρια (διότι, εδώ στας Αθήνας τσου!)

Λάδυ μου, αν κρίνεις από τα σχόλια τριγύρω σου, δεν είσαι περίεργη, αλλά θα έλεγα πάρα πολύ νορμάλ! Ναι εγώ είμαι στη φωτογραφία.

Βασιλική, μήπως ο γιατρός σου είπε να αφήσεις τα άλλα blog στην ησυχία τους; Και εσύ βρε Morgana, αντί να μου φτιάξεις κανένα ξόρκι για τον έρωτα (διάβασε το από κάτω post), κάθεσαι και μου ανακατεύεις τα links; Κανονίστε να μου το κάνετε καινούργιο το μαγαζί. Θα καταλάβετε από που βγήκε το nick name μου για τα καλά!

Όσο αφορά τις φωτογραφίες ελπίζω ο φιόγκος να είναι το μόνο που φοράτε γιατί μερικοί εδώ μέσα θα απογοητευτούνε πολύ :-)

Psssst … Morgana, θύμισε στην αδελφούλα σου να πάρει το medication του doctor.

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

ενταξει τα καταφερες...
με αφησες αφωνη.....

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

τρελλοκαλημερουδουλιααα!!
τιιι χαμπαρια?...
;PPP

NetKerveros είπε...

Χε χε τα κατάφερα και σε άφησα άφωνη! (Πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατον!). Δέχομαι και παραγγελιές. Πολύ καλημέρα Βασιλική.

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

μην χαιρεσαι...
αυτα τα παλιοχαπια φταινε !
ασχετο! να δεις που ο γιατρος με περασε για ελεφαντα και με τα δωσε...
καλε παιρνω ενα και παρτην κατω... κοιμαμε κατευθειαν! ουτε δευτερη κουβεντα σε λεω... αστα..

και παραγγελιες, ε?...
αστο καλυτερα!
αν κρινω απο αυτο που εβαλες στην αφιερωση? (και θενκς!...)
δεν εχω κουραγιο για αλλα κλαματα...

;PPPPPP

Marina είπε...

Hello baby kervere,

Εφόσον μπορείς να ζείς με τους δικούς σου όρους, στο δικό σου σύμπαν, τα αστέρια της καρδιά σου είναι τα πιό λαμπερά..
ξέρεις, όπως είπε και ο Κιπλινγκ
"You are a Man, my son".

NetKerveros είπε...

Βασιλική, δεν θέλεις κανά τσιφτεντέλι, να ανεβούν τα αίματα; Καμιά μαντινάδα; Πολυ καλημερα και από εδώ.

My dear bad girl, δυστυχώς η καθημερινότητα στην ζωή μας και μας προσγειώνει ποιο γρήγορα απ’ ότι θα θέλαμε. Πολύ καλός ο Kipling!

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

τι ν' τουτα καλε?....
απαπαπαπα ειμαι του πιο κλασικου...
καμια ζεμπεικια ας πουμε θα με καλυπτε πληρως!!!
;PPPP

ουπς!καλησπερουδακιαααα...