Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2006

Απωθημένα…

Με ρωτήσανε τι απωθημένο έχω στη ζωή μου. Εύκολη ερώτηση. Το παιχνίδι όταν ήμουνα μικρός. Το μόνο που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια ήταν το διάβασμα. Από το σχολείο στο σπίτι και πάλι πίσω. Από 8 χρονών είχα τους δασκάλους πάνω από τον σβέρκο μου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουνα και το sharpest tool in the box στην τάξη και σε συνδυασμό με την δυσλεξία μου είχα φέρει πολλούς δασκάλους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Το ερώτημα όμως δεν θ’ έπρεπε να είναι τι απωθημένο έχω στη ζωή, αλλά τι μπορώ να κάνω γι αυτό.

  1. Παίζω όλο και πιο πολύ με την τρίχρονη βαφτιστήρα μου. Περιμένουμε να φτιάξει ο καιρός για να παίξουμε για πρώτη φορά κρυφτό, μήλα, κουτσό, σχοινάκι και αμπάριζα. Ελπίζω να βρω οδηγίες στο Internet διότι δεν θυμάμαι τίποτα. Προς το παρών δύο με τρεις φορές την εβδομάδα με παίρνει τηλέφωνο για να πιούμε τσάι μαζί. Νομίζω ότι μόνο η Βασίλισσα της Αγγλίας και εγώ πίνουμε τόσο συχνά τσάι.
  2. Το δώρο του Άγιου Βασίλη (του αδελφού μου δηλαδή) ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. Μόλις τελείωσα το συναρμολόγημα και με το που περάσει το πολικό κύμα ψύχους από την Ρωσία θα πετάξω το αεροπλανάκι με τον καλύτερό μου φίλο. Αν το σπάσω με την πρώτη πτήση λεω να αγοράσω άλλο. Πιστεύω να φτάνει το χαρτζιλίκι μου.
  3. Δεν είναι δυνατόν να σπάνε οι κούνιες στις παιδικές χαρές με το βάρος μου. Τόσο ευαίσθητες τις κάνουν; Θα φτιάξω μια δικιά μου.
  4. Τέρμα το Taboo οι σκιτσογραφίες και οι άλλες μοντέρνες βλακείες. Αν και είμαι πολύ καλός σε αυτά (είπαμε not the sharpest tool in the box αλλά έχω κρυφά ταλέντα), από εδώ και πέρα μόνο Μονόπολη, Φιδάκι & Γκρινιάρης.
  5. Έχετε ανεβεί σε τραμπολίνο; Επειδή εγώ έχω (πέρυσι, και δεν θέλω γέλια), το βάζω και αυτό μέσα στην λίστα με τα ψώνια.
  6. Επίσης θα αγοράσω ένα ταμπούρλο ή καλύτερα ντραμς. Πάντα ήθελα να ενοχλήσω τους γείτονες.
  7. Επειδή έχω βαρεθεί το Sudoco (λύνω και το πιο δύσκολο στην τουαλέτα πλέον), λεω να επικεντρωθώ σε αυτό το παιχνίδι που ενώνεις της αριθμημένες τελίτσες και δημιουργείς σκίτσα. Ξέρει κανείς πως το λένε;
  8. Κάπου έχω βάλει το Skateboard. Πάω να ψάξω στην υπόγα.
  9. Αύριο έρχονται μπογιατζήδες για να βάψουν το καινούργιο μου διαμέρισμα. Προλαβαίνω να λερώσω τους τοίχους με Crayola μπογιές;
  10. Ξέχασα τίποτα; Ναι! Να παίξω χιονοπόλεμο. Ποιος είναι μέσα;

7 σχόλια:

Psipsinel είπε...

wow
ego exo to apothimeno oti pote den epexa exo me gitonopoula.
se trampolino oudepote vgika.
tis parapano ores tis pernousa sto spiti me puzzles kai tis koukles mou.

snikolas είπε...

Δεν το έχω διαβάσει αλλά μάλλον αυτό θα σου κάνει. http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=530036&prid=218461&deid=0

NetKerveros είπε...

Ότι θέλεις βρίσκεις στο Internet πλέον. Μέχρι και εγχειρίδια παιχνιδιών από παιδιά!
Παιχνίδια & Γλωσσοδέτες

mindstripper είπε...

Έρχομαι για τους τοίχους, έρχομαι!!!
Καλησπέρες! :-)

NetKerveros είπε...

Μα το θεό ... μπορούμε να ζωγραφίσουμε και τα ταβάνια!!! Σκεφτόμουνα να φτιάξω μία ομελέτα, να την γυρίσω με δύναμη στον αέρα και να δω πως θα κολλήσει στο ταβάνι!!!

ellinida είπε...

Θα ερχόμουν να βοηθήσω με το βάψιμο αλλά εγώ είμαι με τα φεγγάρια μου . Πέρισυ έβαψα μόνη μου το εξοχικό . Αφηνα μισούς τους τοίχους για όταν μου ξανάρθει η όρεξη !
Παίξε Ανδρέα να ευχαριστηθεί η ψυχή σου !

Anna είπε...

Εγω ενα τραπεζι ειχα ζωγραφισει μικρη (απο κατω οταν κρυβομουν) ακομα εκει ειναι οι ζωγραφιες, εχουν γινει οικογενειακο κειμηλιο πλεον :)

Θελω κι εγω τραμπολινοοοοοοο!!!!